Μην περιμένεις να χιονίσει για να δεις μιαν άσπρη μέρα!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Κι όμως, συμβαίνουν!

Απέβαλαν μαθήτρια δια παντός από σχολείο λόγω….. Facebook!

Posted by admin Φεβ 11th, 2010 and filed under Futured, Ελλάδα, Νέα, Περιφέρεια. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Όλα ξεκίνησαν όταν 14χρονη μαθήτρια της Β τάξης του Γυμνασίου Χρυσοπηγής αποφάσισε να φτιάξει ένα γκρουπ (ομάδα) στο Face book με τίτλο «Μισώ την (όνομα της διευθύντριας του σχολείου)..» εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκεια της στο εν λόγω πρόσωπο. Στην περιγραφή της ομάδας υπήρχαν στοιχεία για το τι κάνει η διευθύντρια στο σχολείο, και για τις αποβολές που δίνει. Στο γκρουπ αυτό υπήρχαν πάνω από 100 άτομα και ανακαλύφθηκε από μία μητέρα, η οποία πήγε κατευθείαν στην διευθύντρια και την ενημέρωσε.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ,πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου όπου οι καθηγητές αποφάσισαν ότι το παιδί πρέπει «να αλλάξει σχολικό περιβάλλον» όπως χαρακτηριστικά ανάφεραν, αποβάλλοντας δια πάντως από το σχολείο.

Παρότι η μαθήτρια ζήτησε συγνώμη από την διευθύντρια, η απόφαση δεν άλλαξε.

Οι φίλοι της αλλά και μαθητές του σχολείου δημιούργησαν ένα άλλο γκρουπ για να κάνουν γνωστή την ιστορία της μαθήτριας «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Μ……… ΜΑΣ ΠΊΣΩ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» γράφοντας στην περιγραφή του γκρουπ για την άδικη αποβολή της συμμαθήτριας τους.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Νίκος Βεστάκης είπε σε δήλωση του ότι «σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε την απόφαση» ,κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την απόφαση του συλλόγου και επεσήμανε ότι «πρέπει από εδώ και πέρα να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν παίρνουμε αποφάσεις για τέτοια θέματα».

Ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος δήλωσε: «Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το πόσο μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς, σε ότι αφορά τη γνώση περί του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε, κατά την προσωπική μου γνώμη, να επιβληθεί και δεν θα δινόταν αν οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας και χρησιμοποιούσαν τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους. Θα γνώριζαν τι σημαίνει Facebook και έτσι δεν θα πανικοβάλλονταν με το παραμικρό».

Χθες το μεσημέρι βρέθηκε το σχολείο στο οποίο θα είναι πλέον η κοπέλα.

Από την Ευγενία Σωτηροπούλου

4 σχόλια:

Ἅ λ ς είπε...

Xμμ, εγω δει τετοια γκρουπακια... ενταξει οσο κακος και αν ειναι ο καθηγητης δεν πρεπει να λεγονται ονοματα... Δεν ξερω ομως ποια θα επρεπε να ειναι η τιμωρια σε αυτην την περιπτωση, αφου μαλιστα το γκρουπ ειχε κ τοσους υποστηρικτες...

τα χνάρια είπε...

Σίγουρα δεν πρέπει να λέγονται ονόματα, Ειρήνη μου, αλλά τα παιδιά είναι παιδιά και πες πως δεν το ήξεραν! Θα τα σκοτώσουμε; Μπορούσε να γίνει ένας ωραίος διάλογος και να το μάθουμε ως ΚΑΛΗ είδηση, πως διορθώθηκε κ.λ.π. καλά!
Αλλά, αν είσαι τρίτος, δεν μπορείς να ξέρεις!
Κι εγώ τα ξέρω αυτά τα γκρουπάκια, κι εγώ του χμ... είμαι σε κάποια, αλλά τέλος πάντων!
Φιλάκια, κορίτσι μου και καλά να περάσεις αυτές τις μέρες!

τα χνάρια είπε...

Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ via Antonis Samaras:
Απέβαλαν μαθήτρια δια παντός από σχολείο λόγω….. Facebook! | smartpost
www.smartpost.gr
Όλα ξεκίνησαν όταν 14χρονημαθήτρια τηςΒτάξης τουΓυμνασίουΧρυσοπηγής αποφάσισε
11 ώρες πριν · Σχολιάστε · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει · Κοινοποίηση
Αυτό αρέσει στους γιάννης φιλιππίδης και Marina Engel.

Vasso Kallergh
Vasso Kallergh
Το θέμα είναι πως θα 'πρεπε ν'αποβάλλονται με την ίδια αποτελεσματικότητα και οι ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί.
11 ώρες πριν ·

Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Τι να πεις, ρε, (φιλικότατο) Βάσω μου! Συμβαίνουν τόσα γύρω μας!Μια Καλημέρα από Βόλο και καλό τριήμερο, τετραήμερο, ότι προγραμματίζεις!
11 ώρες πριν ·

Vasso Kallergh
Vasso Kallergh
Επίσης..τα καλύτερα εύχομαι!
11 ώρες πριν ·

Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Σκέφτομαι το πόσο εύκολο ήταν το να αποβάλλουν την μαθήτρια κι όχι να μεταθέσουν την καθηγήτρια, εφόσον υπήρχε και γκρουπ. Αναρρωτιέμαι ποιανού τα ψυχολογικά προβλήματα θα μείνουν σημάδια. Δε ξέρω... Κι άμα δε ξέρεις, σιωπάς και περιμένεις άλλους μορφωμένους να στο πουν.
11 ώρες πριν ·

Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Συμφώνησαν και οι γονείς, λέει, με την τιμωρία!Αυτό δε μου λέει κάτι παραπάνω για το δίκιο των καθηγητών!
11 ώρες πριν ·

Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Ακούω και γράφω. Λέει πως τα άλλα παιδιά, άνοιξαν ένα νέο γκρουπ, ζητώντας να γυρίσει πίσω η συμμαθήτριά τους! Αν το βρείτε, ενημερώστε με, να γραφτώ!
11 ώρες πριν ·

Vasso Kallergh
Vasso Kallergh
Μεγάλη συζήτηση αυτή για τη μόρφωση...είναι άραγε ουσιαστική ή απλή συσσώρευση πληροφοριών?
11 ώρες πριν ·

Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Βάσω μου, αν πω το δεύτερο, ίσως με καταγγείλουν!Δε μπορώ και να ξέρω, δεν μπορεί να είναι όλοι έτσι, μα το αποτέλεσμα, με την στοιχειώδη δική μου μόρφωση, δε μ' άρεσε!
11 ώρες πριν ·

Vasso Kallergh
Vasso Kallergh
Εκτός από μόρφωση είναι καλό να χεις και ακοή..κανέναν δεν προβλημάτισε γιατί το έκαναν τα παιδιά?....φεύγοντας η μικρή θ'αγαπίσουν τη διευθύντρια?
10 ώρες πριν ·

Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Πέστο ρε, Βάσω μου, εσύ! Ν' Αγιάσει το στόμα σου! Ο σεβασμός αλλιώς αποκτιέται!
10 ώρες πριν ·

Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
Κατερίνα ΔΕ.ΣΤΑ.ΠΑ
http://anhfora.blogspot.com/2010/02/blog-post_5085.html
9 ώρες πριν ·

Kalliopi Papadopoyloy
Kalliopi Papadopoyloy
μπράβο Κατέρίνα .... αχ βαχ... αν οι καθηγητές δεν καταλάβουν οτι δεν είναι αυτοί μόνο που διδάσκουν τα παιδιά ,αλλά και τα παιδιά διδάσκουν τους καθηγητές ,καλύτερα να μην ακολουθούν αυτό τον κλάδο.......τα παιδιά έχουν αφοπλιστικό ένστικτο και αγνότητα....
πριν από μία ώρα περίπου ·

Καλλιόπη μου, τα παιδιά είναι πολύ αυστηροί κριτές! Πρώτα κρίνουν αυστηρά τους γονείς και μετά τους καθηγητές και λογικό είναι. Αύριο μεθαύριο θα κρίνουν και τα αφεντικά τους και πάει λέγοντας.

τα χνάρια είπε...

Εδώ να κρατήσω αυτό, μη το χάσω πάλι!

http://www.greek-movies.com/shows.php?s=1&l=&y=&c=12